Чиновницю затримали під час отримання першої частини хабара / фото facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві затримали головного юрисконсульта Національного банку та її спільника під час отримання хабаря.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

Читайте такожУ Києві СБУ затримала "помічника" Зеленського та Разумкова, який торгував посадами (фото)

Відео дня

"Будучи службовою особою, зловмисниця через посередника вимагала 30 тисяч доларів США у представника фінансової компанії за видачу ліцензії. Затримання відбулося після того, як їй передали 15 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Фінансова компанія хотіла отримати ліцензію для здійснення валютних операцій.

"Затримали співробітницю Нацбанку та її посередника після 15 тисяч доларів США, це - половина від суми, яку вона вимагала за вирішення питання щодо продовження ліцензії фінансовій компанії для здійснення валютних операцій. Обох затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Києва Едуард Соловйов.

фото kyiv.gp.gov.ua

У кримінальному провадженні, яке розпочато за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 (Підбурювання до дачі неправомірноі вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, детективи НАБУ викрили "на гарячому" суддю Зарічного районного суду м. Суми, який намагався сховати в банці хабар у 2 тисячі доларів США.