В полоні «Л-ДНР» знаходиться 244 українця, заявили в СБУ / фото УНІАН

На непідконтрольній українській владі території Донбасу незаконно позбавлені свободи 244 людини.

Про це повідомили в Службі безпеки України у відповіді на запит «Новин Донбасу».

Читайте такожСлужба безпеки вивела з ОРДЛО свідка катувань полонених українців

Відео дня

24 жовтня спецслужба інформувала про 245 полонених у в'язницях бойовиків, ще тижнем раніше їх значилося 240.

У СБУ пояснили, що інформація про кількість полонених постійно змінюється на підставі отриманих даних.

За підсумками Тристоронньої зустрічі контактної групи 29 жовтня посол ОБСЄ Мартін Сайдик повідомив про підготовку великого обміну.

Обмін полоненими поряд з питаннями розведення військ і проведення виборів обговорять лідери «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція, РФ).

Головні умови проведення саміту «нормандської четвірки» — узгодження «формули Штайнмайера» і розведення сил на трьох пілотних ділянках — Золотому, Станиці Луганській та Петрівському — про що Тристороння контактна група домовилася у вересні 2016 року.

1 жовтня Тристороння контактна група погодила «формулу Штайнмайера», що передбачає проведення виборів на тимчасово непідконтрольних територіях і надання «особливого статусу».

Читайте такожБогдан: "формула Штайнмаєра" розрахована на громадян Росії

У липні українські військові і бойовики розвели позиції поблизу Станиці Луганської, що дозволило розпочати ремонт зруйнованого мосту.

Дзеркальне розведення у Золотого почалося 29 жовтня і завершився 1 листопада. Зараз там проходить розмінування та демонтаж укріплень.

У штабі операції Об'єднаних сил готові почати розведення в Петровському 8 листопада.

На тлі цього міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас повідомив, що саміт «нормандської четвірки» відбудеться протягом наступних тижнів, зараз йде активна підготовка до цієї зустрічі.