За 31 сезон глядачі встигли ідеально вивчити всіх головних героїв мультсеріалу: Гомера, Мардж, Барта, Лізу і Меггі. І весь цей час "Сімпсони" залишаються актуальними, регулярно зачіпаючи насущні проблеми і явища епохи. Тому їх можна дивитися як історичну хроніку.

Культовий мультсеріал почав виходити ще в 1989 році. За цей час він отримав 33 премії "Еммі", 34 премії "Енні", приз глядацьких симпатій в 2016 році і був номінований на "Оскар" в 2012 році.

Читайте такожDisney+ видалив епізод "Сімпсонів" за участю Майкла Джексона

Він також був першим мультсеріалом, який отримав премію Peabody (щорічна міжнародна премія за видатний внесок в радіо і телебачення).

Передбачення "Сімпсонів", які стали реальністю

Ще багато років тому Дональд Трамп був улюбленим об'єктом насмішок за свою характерну зовнішність і безмежну самозакоханість. 2000 року "Сімпсони" передбачили президенство Дональда Трампа. Вже через 16 років Трамп змінює Обаму в Білому домі на подив усього світу.

У 2012 році вийшла серія, де Гомер з'являється у випуску новин. Рядок, що біжить внизу екрану, повідомляє, що Європа виставила Грецію на eBay. Не минуло й трьох років, як на Грецію обрушилась важка економічна криза, погасити яку відмовився Євросоюз, а греки всіх за це ненавиділи.

У 1993 році автори серіалу точно передбачили напад тигра на відомого дресирувальника Роя Хорна. Всього десять років по тому Зігфрід і Рой були атаковані своїм білим тигром.

У 2014 році одна з серій "Сімпсонів" розповідала про корупцію у ФІФА і перемогу Німеччини над Бразилією в чемпіонаті на Кубок світу. Через пару місяців Німеччина виграла Кубок, а Міжнародна федерація футболу виявилася в центрі корупційного скандалу.

2012 року "Сімпсони" передбачили навіть костюм Леді Гаги, в якому вона виступила в Х'юстоні 2017.  

1994 року "Сімпсони" передбачили, що автокорекція на мобільних пристроях стане справжньою проблемою. Тоді навіть був зображений логотип у формі яблучка. І, як виявилось, проблема з автокорекцією не вирішена до цього дня.

У 1997 році вийшла серія, в якій Мардж читає Барту розповідь. Книга називалась: "Цікавий Джордж і вірус Ебола". Кілька років тому в світі почалася епідемія цього жахливого вірусу, який забрав життя декількох тисяч людей.

У 1995 році вийшла серія, в якій були показані перші розумні годинники. 15 років по тому вони дійсно з’явилися в продажу.

У 1999 році творці серіалу точно передбачили плутанину з короною для Міс Всесвіт.

Раніше УНІАН повідомляв, що сценарист і продюсер серіалу "Сімпсони" спростував інформацію про закриття серіалу.