Прощання з Дмитром Каплуновим / Фото: СБУ

У Києві сьогодні відбулася церемонія прощання зі співробітником Центру спецоперацій СБУ, підполковником, Героєм України Дмитром Каплуновим, який раніше загинув у зоні ООС.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Провести Героя України в останню путь прийшли тисячі людей - колеги, бойові побратими, керівництво СБУ та небайдужі кияни. 

"Керівництво СБУ та бойові побратими не залишать родину Дмитра наодинці з горем. Служба й надалі надаватиме підтримку та сприяння рідним загиблого офіцера", - йдеться у повідомленні.

Прощання з Дмитром Каплуновим / Фото: СБУ

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня на лінії зіткнення на сході України диверсійно-розвідувальна група ворога зробила спробу прориву в тил позицій Об'єднаних сил. Командування ООС задіяло резервну групу, до складу якої входили двоє бійців спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ - Дмитро Каплунов та Денис Волочай. Під час бойового зіткнення внаслідок вибуху міни бійці дістали поранення, несумісні з життям, і загинули на місці.

3 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння їм посмертно звань Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Тіло Дмитра Каплунова проросійські бойовики передали лише 7 грудня.