УПЦ МП висвятила в єпископи одіозного священика / фото: facebook/Євстратій Зоря

У неділю, 8 грудня, в Чернігові висвятили у єпископи архімандрита Української православної церкви Московського патріархату Калінніка (Костянтина Чернишова), який підтримував окупацію Криму Росією.

Про це повідомив єпископ Православної церкви України Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ своїй назві УПЦ МП повинна позначити приналежність до Російської церкви - Бородянський

Відео дня

За його словами, Каллінік активно сприяв окупації Криму Російською Федерацією навесні 2014 року. За що отримав відзнаку від окупантів і нею вельми хвалився.

Крім того, додав Зоря, майже 4 роки тому в Лаврі його обрали на "вікарного єпископа" в Крим, але через розголос у пресі - досі побоювалися висвячувати, адже такого кандидата могли просто заарештувати як пособника окупантів.

"І от тепер вирішили, що "час прийшов". Мабуть з Росії дали добро, а тут на місці прорахували, що напередодні завтрашньої зустрічі в Парижі українська держава не схоче скандалу з Москвою. Однак мабуть побоялися робити це у Києві, тож подалися до козацького Ніжина...", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, УПЦ МП розірвала церковне спілкування з Православною Церквою Греції та Олександрійським патріархатом через їхнє визнання автокефалії Православної церкви України.