Представник омбудсмена відвідав ізолятор / ru.tv8.md

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області Олег Кошовий після візиту у кропивницький слідчий ізолятор заявив, що ситуація наразі контролюється адміністрацією.

Про це він повідомив кореспонденту УНІАН.

Читайте такожУ Денісової заявляють про жорстоке поводження з засудженими в одеській колонії, де стався бунт«Наразі ніяких заходів непокори адміністрації немає. Я спілкувався з ув’язненими особами. Дізнався, що в них немає скарг на адміністрацію щодо порядку утримання та харчування. Хвилювало ув’язнених те, що відбувався вивіз осіб і вони не поверталися у слідчий ізолятор. На даний час відомо, що порушене кримінальне провадження, і вказані особи доставлялися для проведення слідчих дій до ізоляторів тимчасового тримання Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області», – сказав Кошовий.

Відео дня

Він додав, що в установі зафіксовано інцидент щодо побоїв працівника установи – психолога.

«За цим фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Головним управлінням національної поліції у Кіровоградській області розпочато досудове розслідування», – зазначив Кошовий.

Як повідомляв УНІАН, колишній очільник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький заявив, що у СІЗО Кропивницького ув'язнені вчинили бунт.

Як він повідомив у Facebook, через незадовільну ситуацію у СІЗО очільник області Андрій Балонь доручив поліції, СБУ та іншим правоохоронним органам вжити заходів для стабілізації обстановки. Старенький повідомив, що станом на ранок, ситуація залишається неконтрольованою адміністрацією СІЗО, жодних заходів наразі не вживається, а охорона не посилюється.