REUTERS

В Офісі генпрокурора з нового року має запрацювати спеціальний відділ протидії насильству щодо дітей.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Планується, що даний підрозділ буде захищати права неповнолітніх, які постраждали внаслідок насильства та дітей, які є свідками або потерпілими в інших кримінальних провадженнях.

Відео дня

У ГПУ зазначають, що понад 6 тисяч дітей щороку стають жертвами подібних злочинів. Частина з них - з боку батьків. За цей рік злочинів, пов'язаних з насильством в сім'ї, в Україні зафіксовано 154. "Крім цього, левову частку займає сексуальне насильство – скоєно 67 злочинів, що на 30% більше, ніж торік, та вбивства – 65 злочинів", - йдеться у повідомленні.

Ювенальні прокурори нового підрозділу будуть займатися, зокрема, налагодженням психологічної роботи з жертвами насильства. В пріоритеті буде впровадження міжнародних стандартів роботи з жертвами, в тому числі і превенція з родинами, реалізація спільних з правоохоронними та іншими уповноваженими державними органами програм реабілітації.

Читайте такожПиск захоплення, сміх та сльози: як дітвора реагує на подарунки від Святого Миколая (відео)

У регіонах зазначені функції виконуватимуть структурні підрозділи захисту прав дітей та протидії насильству обласних прокуратур та спеціально уповноважені прокурори на місцях.

Як повідомляв УНІАН, у дніпровських школах дітям дозволили проводити досліди на експериментальних станціях.