У центрі Чернігова на Красній площі сьогодні, у День Святого Миколая, урочисто відкрили "Казкове містечко" та запалили вогні на головній ялинці міста й області.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, святкове дійство розпочалося з анімаційної програми для дітей. Продовжилося концертною програмою.

Традиційно у центрі Чернігова встановлено штучну ялинку, навколо неї розташовані різноманітні фотозони, атракціони та ковзанка, яку цьогоріч, у порівнянні з попередніми роками, розташували інакше - її розмістили ближче до скверу імені Попудренка. З'явилася і нова локація для селфі на фоні цифр року, що наближається.

Читайте такожУ Києві на Софійській площі запалили головну ялинку країни (відео)

На Красній площі зібралося кілька тисяч чернігівців та гостей міста. На святкових локаціях «зимового містечка» їх зустрічали Святий Миколай, Ангелик та казкові герої.

Зі святом з головної сцени новорічного містечка присутніх привітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та почесний гість - президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка. Ангелик «передав» міському голові Вифлеємський вогонь і в цей час запалили вогні на головній ялинці.

Як повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради, сьогодні вранці у багатьох міських тролейбусах звучала новорічна музика. А Святий Миколай дарував пасажирам цукерки та вітав їх з новорічними й різдвяними святами.

«Цій традиції вже другий рік. І містянам вона, вочевидь, подобається – неочікувана зустріч з вісником свята викликає в пасажирів посмішку і піднімає настрій. Коли Святий Миколай дарує цукерку – це дрібничка, яка водночас створює настрій. Це прекрасно, особливо перед робочим днем», - вважають організатори.

Також сьогодні розпочала роботу Резиденція дідуся у Туристично-інформаційному центрі Чернігова, де упродовж новорічних свят будуть організовуватися різноманітні майстер-класи та розваги для дітей.

Завершила святкування на Красній площі концертна програма DJ party.

Як повідомляв УНІАН, у Києві до 31 грудня функціонуватимуть 97 законно розміщених сезонних ярмарків із продажу натуральних хвойних дерев і новорічних прикрас.