Суд оголосив результати експертизи зброї та залишків боєприпасів / фото УНІАН

Прокурор Яніс Сімонов заявляє, що жодних процесуальних підстав для зміни запобіжного заходу екс-«беркутівцям» немає.

Як передає кореспондент УНІАН, попри очікування з боку громадськості сьогодні на засіданні Святошинського районного суду Києва у справі проти п’ятьох екс-«беркутівців», обвинувачених у масових вбивствах на Майдані 20 лютого 2014 року, жодна зі сторін не порушувала питання про зміну запобіжного заходу.

Читайте такожУ «ДНР» незадоволені, що екс-беркутівців не хочуть видавати в рамках обміну

Відео дня

Натомість суд оголосив результати експертизи зброї та залишків боєприпасів, а також долучив до справи додаткові докази, які надала адвокат потерпілих Євгенія Закревська. Наступне засідання у справі призначено на 11.30 14 січня.

Як заявив журналістам по завершенню засідання прокурор Яніс Сімонов, жодних процесуальних підстав для зміни запобіжного заходу екс-«беркутівцям» не існує. Також прокурор додав, що жодного тиску з боку керівництва ГПУ на прокурорів, що займаються цією справою, не було. Таким чином він спростував інформацію ЗМІ про нібито тиск на прокурорів, щоб вони сьогодні внесли клопотання про зміну запобіжного заходу для всіх п’ятьох екс-«беркутівців».

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

16 липня Святошинський райсуд Києва змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

24 жовтня Тамтурі було змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету на нічний без носіння електронного браслету. Іншим обвинуваченим до 22 грудня продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

19 грудня суд звільнив з-під варти Марінченка, змінивши йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

23 грудня «Громадське» з посиланням на два джерела, дотичних до судової справи, повідомило, що українська сторона в рамках обміну полонених планує передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.