Ілюстрація REUTERS

В Олексіївській виправній колонії №25 міста Харкова засуджені готували бунт із залученням криміналітету з волі. У зв'язку з цим у колонії було введено режим особливих умов.

Про це повідомляє Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України у Facebook.

Читайте такожЗвʼязували вʼязнів скотчем і били неповнолітніх: Денісова розповіла про придушення бунту в Кропивницькому СІЗО (фото)

Відео дня

Зазначається, що 8 січня в установі було організовано та проведено загальний обшук із залученням додаткових сил і засобів з інших установ міжрегіонального управління, у тому числі груп швидкого реагування та територіального воєнізованого формування.

Під час обшуку були виявлені заборонені предмети, зокрема мобільні телефони. Окремі в’язні бурхливо відреагували на обшук і намагалися перешкодити тюремникам. У зв’язку із цим до окремих засуджених було застосовано фізичну силу та кайданки. Після чого вони були оглянуті медичними працівниками. Стан їхнього здоров’я, як зазначили в держслужбі, задовільний.

Там також додали, що в колонії запроваджено режим особливих умов з 8 січня 2020 року, під час якого посилюється охорона, нагляд за засудженими, здійснюються інші додаткові режимні заходи.

Оперативну обстановку у виправній колонії тюремники оцінюють, як задовільну та керовану адміністрацією. 

Як повідомляв УНІАН, у травні 2019 року бунт стався у Південній колонії №51 в Одесі. Постраждали 13 працівників виправної установи, троє із них були госпіталізовані.