Ілюстрація / REUTERS

Окупаційна влада Криму має намір в перспективі налагодити залізничне сполучення на мосту через Керченську протоку з декількома країнами.

Про це повідомив голова так званого уряду Криму Юрій Гоцанюк, передає "РИА Новости".

"У перспективі є ідеї щодо налагодження міжнародного залізничного сполучення з низкою країн", - сказав він.

Відео дня

До цього так званий віце-прем'єр-міністр Криму, "постпред республіки при президентові РФ" Георгій Мурадов заявив, що залізничне сполучення може бути налагоджено з Білоруссю, Казахстаном і Азербайджаном, але тут багато чого буде залежати від роботи представників Росії в органах Євразійського економічного союзу та СНД за роз'ясненням вигідного й безпечного характеру залізничних перевезень на кримському напрямку.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня 2018 року президент РФ Володимир Путін відкрив автомобільну частину Керченського мосту.

Читайте такожПутін зізнався, що з водопостачанням в анексованому Криму все погано

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку він заявив одразу після окупації Криму - у березні 2014 року. Наявність мосту негативно вплинуло на роботу українських портів у Маріуполі та Бердянську, оскільки не всі кораблі можуть пройти під цією спорудою. Міст протяжністю 19 км з'єднує окупований півострів і Краснодарський край РФ.

23 грудня 2019 року Путін відкрив залізничне сполучення на мосту між Таманським півостровом і окупованим Кримом. В Євросоюзі назвали відкриття залізничного сполучення між РФ та Кримом ще одним порушенням суверенітету України. Крім того, у ЄС заявили, що міст обмежує проходження суден через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі.