фото УНІАН

Міністерство з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України буде самостійно визначати надавачів послуг з реабілітації ветеранам та їхнім родинам.

Про це заявила очільниця Міністерства Оксана Коляда, повідомляє прес-служба Кабміну.

Вона запевнила, що коштів на ці потреби вистачить.

Відео дня

"Ми самі будемо визначати, які медичні заклади будуть надавати послуги, а ми будемо їх сплачувати. В державі на цей рік передбачена достатня сума на заходи з психологічної реабілітації, яку ми будемо сплачувати за дійсно якісну допомогу", - зазначила міністр.

Коляда також розповіла про новий підхід, зокрема в частині забезпечення житлом ветеранів і закликала ветеранські об'єднання започатковувати та реалізовувати власні проекти і отримувати на них фінансову підтримку з бюджету.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення соціального захисту окремих категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Читайте такожНа Херсонщині хочуть побудувати житлове містечко для переселенців з Криму (відео)

Документ підвищує рівень соціального захисту всіх категорій учасників антитерористичної операції (АТО) та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із гарантування національної безпеки та оборони, зокрема з числа волонтерів і добровольців, та учасників бойових дій на території інших держав, які визнані особами з інвалідністю внаслідок війни.

Зокрема, закон надає їм право на безоплатну медичну допомогу в закладах охорони здоров’я Міністерства оборони, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Міністерства внутрішніх справ, інших центральних органів виконавчої влади, які, відповідно до закону, здійснюють керівництво військовими формуваннями.