Кива порадив власникам безпородних собак продати свою печінку, аби оплатити комуналку / socpartia.com

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива пожартував з колеги Євгенія Брагара, який пропонував пенсіонерці продати «собаку елітної породи» і таким чином розрахуватися за комунальні послуги. Кива дав нові варіанти з оплати за комунальні послуги.

Про це йдеться у відео Громадського.

Читайте такожУряд відзвітував про платіжки пенсіонерки, якій нардеп порадив продати собаку за комуналку (відео)

Відео дня

Журналістка запитала у Киви, на скільки часу вистачить бабусі трьох породистих собак, щоб вчасно сплачувати за комуналку.

«На скільки часу? Ну, я вважаю, що десь на півроку. Якщо собаки не в дуже гарному стані… Вони похилого віку? Не елітної породи? Ну, тоді десь місяців на три», – сказав він.

Як альтернативу депутат запропонував горобців.

«Ну, можна ще відловлювати горобців. По дахах бігати, відловлювати горобців і голубів і продавати їх у цирк. Якщо ви зовсім у боргах, можна продати печінку, нирку і заможно жити півтора роки», – додав Кива.

Як повідомляв УНІАН, депутат "Слуги народу" Євгеній Брагар в ефірі одного з телеканалів порадив пенсіонерці продати собаку "елітної породи", щоб отримати можливість заплатити за комуналку. Після цього в соціальній мережі розгорілося жваве обговорення. Багато людей розкритикували та висміяли таку пораду депутата. Згодом Брагар за свої слова вибачився і заявив, що "новий у політиці, а тому ще не навчився відповідати на чутливі питання".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів під час спілкування з людьми більш зважено ставитися до своїх слів, "не лише під час ефірів, але й під час нашої роботи та спілкування з людьми. Я розумію, що у нас теж є можливість робити помилки, як і у всіх інших, однак відповідальність, яка лежить на народних депутатах, більша, ніж на інших".