Богдан Федак / Антикор

Вибори ректора ХМАПО у Харкові проходять з грубим порушенням законодавства.

Про це наголосили у своєму зверненні працівники ХМАПО у зверненні до міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, повідомляє сайт 5 каналу.

Не допустити корупційних призначень  закликають співробітники Харківської медакадемії міністра охорони здоров'я Зоряну Скалецьку. До неї направили відповідне звернення з проханням  взяти під особистий контроль проведення конкурсу на обрання керівника їхнім навчальним закладом, проведення якого попередньо заплановане на 7 лютого.  Також у листі доводять необхідність перенесення цієї дати, оскільки безпідставно відсторонені від участі у конкурсі кваліфіковані кандидати, звернулися за захистом своїх прав до суду, що потребує певного часу.       

Відео дня

ТЕРМІНОВЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО МОЗ  

Шановна пані міністре  охорони здоров’я Зоряно Скалецька! 

Ми, співробітники Харківської медичної академії післядипломної освіти, закликаємо Вас як новопризначеного посадовця, відданого своїй справі,  взяти під особистий контроль проведення конкурсу на обрання керівника нашої академії, який призначено на 7 лютого 2020 року. 

Наразі є усі підстави, що свідчать про непрозорість його  проведення. Очевидним є факт всілякого лобіювання з боку Ваших підлеглих на цю посаду кандидатури Богдана Федака, який у 1993 році, обіймаючи посаду головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні, він був на 2 роки позбавлений волі за кримінал.  Слідством було доведено, Федак організував злочинну групу, яка до блиску відпрацювала весь алгоритм процесу продажу дітей на всиновлення за кордон. Вийшовши на волю, львівський хірург не мав права обіймати посади у медичній галузі, натомість й досі продовжує медичну кар’єру.   

Підозри щодо корупційної складової під час проведення конкурсу викликало те, що  МОЗ України без пояснення відсторонило від участі в конкурсі на посаду ректора Академії трьох претендентів. Один з яких бувший ректор, професор, доктор медичних наук, Олександр Хвисюк, другий – професор, доктор медичних наук Олег Короп і доцент, кандидат медичних наук Елгуджа Діасамідзе.  

Тим самим колектив Академії фактично обмежили у праві вільного вибору, що викликає в нас  подив й обурення та не може не викликати підозри щодо корупційної складової цього «рішення фахівців та керівників» МОЗ України. Оскільки відомості щодо відсторонення трьох кандидатів від участі у конкурсі відбулося із порушенням термінів, то вони були обмежені у своїх можливостях щодо оскарження цього рішення, оскільки лист надійшов третього лютого, а вибори мають відбутися вже за три доби - сьомого лютого цього року. 

Особи, яких відсторонили від участі у конкурсі, звернулися до суду із відповідними позовами щодо оскарження процедури виборів та їхніх можливих результатів.

Пані міністре, ми просимо Вас провести відповідні розслідування із залученням правоохоронних органів та проінформувати Верховну раду про дії заангажованих керівників МОЗ України. Та віддати наказ про перенесення дати проведення конкурсу (виборів) та/ або зупинити визнання результатів конкурсу (виборів) з метою надати особам, чиї права порушені, можливості у правовому полі вирішити це питання. 

Разом  підтримаємо  відновлення верховенства права в Україні.