Ілюстрація / REUTERS

Жителі селища Нові Санжари Полтавської області не виключали можливість підпалу медичного центру Нацгвардії, аби туди не привезли евакуйованих з Китаю громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції заявила голова селищної ради Нових Санжар Інна Коба.

За її словами, обласна влада не поінформувала місцеву про те, що в санаторій планується поселити евакуйованих з Китаю громадян. Коли жителі про це дізналися, то по селищу почали поширювати чутки, зокрема, що евакуйовані інфіковані коронавірусом.

Відео дня

«Я їздила і спілкувалася з людьми. Люди хотіли спалити санаторій, аби не довезли сюди евакуйованих. Я – голова громади і не знала інформації. Люди йшли до мене, бо не знали, звідки брати інформацію», - заявила Коба.

Присутній на прес-конференції голова Полтавської ОДА Олега Синєгубов заявив, що саме Коба підбурювала людей до протестів.

«Ви також маєте взяти на себе частину відповідальності, тому що ви особисто підбурювали людей», - сказав голова ОДА.

Читайте такожСитуація у Нових Санжарах спокійна, повністю під контролем – МВС

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

Протестувальники кидали каміння в автобуси з евакуйованими громадянами. Під час протистояння 9 правоохоронців дістали поранення. Поліція за фактом подій у Нових Санжарах відкрила два кримінальні провадження - за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців.

21 лютого поліція відпустила 23 з 24 найбільш агресивних осіб, затриманих під час протестів, одну особу залишили під вартою.

Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.