Французький будинок генпрокурора Рябошапки / фото: Страна

У Франції в маленькій комуні Ла-Ванзено генеральний прокурор України Рябошапка має будинок площею 145 квадратних метрів.

Як повідомляє "Страна", нерухомість була куплена трохи більше як три роки тому, а його власницею вказана дружина чиновника – Олеся Бартовщук.

Читайте також"Жоден доказ не втрачено": Рябошапка розповів про розслідування "справ Майдану"

Відео дня

Будинок розташований на вулиці Садовій (Rue des Jardins). Живе у ньому дружина глави ГПУ разом із трьома синами – Тимуром, Лукою і Марком, які народилися у Франції та є громадянами цієї країни.

Згідно із декларацією Рябошапки за 2018 рік, двоповерховий будинок із гаражем розташований на ділянці землі площею трохи більш як 4 сотки. Біля його входу росте декілька хвойних дерев, а сам двір знаходиться за будинком.

Будинок розташований на вул. Садовій / фото: Страна

Видання зазначає, що місце проживання сім’я генпрокурора України вибрала не випадково, адже Олеся Бартовщук працює у Страсбурзі, в Європейському суді з прав людини. Комуна ж Ла-Ванзено розташована всього за 23 кілометри від Страсбурга.

У грудні 2016 року дружина Рябошапки придбала цей будинок за 12,392 мільйона гривень, що за курсом на той момент становило 444 тисяч євро. Згідно з декларацією, для купівлі будинку оформляти два великі кредити – 510 тисяч євро і 81 тисячу євро.

Нагадаємо, раніше низка ЗМІ повідомила, що Рябошапка після зустрічі на Банковій збирається у відставку. Президент нібито висловив невдоволення роботою Офісу генпрокурора. Однак у Рябошапки одразу ж спростували цю інформацію, заявивши, що вона не відповідає дійсності.