Раніше Бабіков працював у юридичній фірмі, яка представляла інтереси Януковича в судах / скріншот відео

Перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков здійснює керівництво слідством у справах проти екс-президента Віктора Януковича, у яких раніше захищав його як адвокат.

Про це адвокат родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРодичі Героїв Небесної сотні пікетують Офіс президента

Відео дня

"Щодо справ проти Януковича, які передані в ДБР, то потрібно пам'ятати, що частина з них розслідується слідчими, безпосередньо підпорядкованими колишньому захиснику Януковича Олександру Бабікову, а не відділом у справах Майдану, який начебто виведений з-під керування Бабіковим напряму директору", - йдеться у дописі.

Закревська наводить приклад, що провадження щодо узурпації Януковичем влади розслідують слідчі, які перебувають під прямим контролем колишнього адвоката підозрюваного - першого заступника директора ДБР.

"А місяць тому, 24 січня інший суддя Печерського суду саме в цьому провадженні розглядав заяву Бабікова про відвід прокурора Нескородяного. На момент розгляду відводу Бабіков, який власне його подав, вже працював по інший бік барикад - першим заступником директора ДБР, якому підпорядковується головне слідче управління, в якому працюють тепер слідчі, що розслідують справу", - зауважила Закревська.

Вона нагадала, що т.в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова запевняла, що екс-адвокат Януковича не матиме стосунку до справ Майдану.

"Тобто Ірина Венедіктова розлого розповіла про те, як відділ у справах Майдану, який має скоро стати управлінням, не підпорядковується Бабікову, а підпорядковується безпосередньо директору. Як по справах Майдану пошта не розписується на Бабікова. Як Бабіков подав рапорт, де зазначив справи, де може бути потенційний конфлікт інтересів...

Але відповіді на те, чи провадження по узурпації влади Януковичем було в цьому рапорті, чи розслідується воно слідчими відділу справ Майдану, - глядачі так і не отримали", - підсумувала Закревська.

Як повідомляв УНІАН, раніше Бабіков працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка представляла інтереси Януковича в судах.

20 січня Бабікова було призначено на посаду першого заступника директора ДБР.

Після призначення Бабіков стверджував, що не мав жодних договірних стосунків з Януковичем і не знайомий з ним, а також запевняв, що за жодних обставин не втручатиметься у розслідування справ Майдану.

Родичі Героїв Небесної сотні вимагали звільнити Бабікова з посади першого заступника директора ДБР.