В ДПСУ відзвітували про заміри температури на кордоні / REUTERS

Минулої доби на кордонах виміряли температуру тіла майже 75 тис. особам, які прибули в Україну з інших держав.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Читайте такожУ Польщі прокоментували інформацію про перший випадок коронавірусу в країні

Відео дня

«Минулої доби на кордоні виміряли температуру тіла у майже 75 тис. осіб, з яких близько 47 тис. осіб – на західній ділянці кордону і понад 13 тис. осіб – в аеропортах «Бориспіль» та «Київ» (Жуляни). При цьому хворих з явними ознаками ГРВІ не було», - зазначили у відомстві.

Крім того, у декількох пунктах пропуску провели навчання, під час яких відпрацьовувалися дії прикордонників та медперсоналу, їх взаємодія у разі виявлення мандрівників з ознаками захворювання.

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко нагадав, що у пунктах пропуску через державний кордон та в контрольних пунктах в’їзду-виїзду забезпечено проведення температурного скринінгу усіх, хто в’їжджає в Україну.

Він запевнив громадян, що підстав для паніки немає, адже всі служби доклали максимум зусиль, аби запобігти поширенню нового коронавірусу на територію України.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавирусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавирусу з Китаю.

За даними МОЗ, у світі станом на 27 лютого зареєстровано 82 тис. 164 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 801 – летальні, одужали 32 тис. 897 осіб.

Найбільше хворих - у Китаї, де кількість підтверджених випадків становить на сьогодні 78 тис. 630, померли 2 тис. 747 осіб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.