Незаконно засудженого Володимира Дудку нарешті оглянули лікарі / Соцмережі

У незаконно засудженого в окупованому Росією Криму у "справі українських диверсантів" Володимира Дудки діагностували коросту і виразку.

Як повідомив у Facebook його син Ілля Кавернік, у телефонній розмові батько розповів йому, що його помістили в медблок колонії, а перед цим вивозили з колонії до лікарні на обстеження.

Читайте такожСтало відомо, де буде відбувати покарання незаконно засуджений у "справі українських диверсантів" Дудка

Відео дня

"Після п'яти місяців нестерпного свербіння від висипу та постійних болів у шлунку батька нарешті оглянули дерматолог і гастроентеролог. Діагнози: короста і виразка дванадцятипалої кишки. П'ять місяців батько був носієм корости, болісного паразитарного захворювання. П'ять місяців цілодобової сверблячки, яка може довести будь-яку людину до нервового зриву. Мій батько тримає себе в руках, але організм не витримує - звідси нова виразка шлунково-кишкового тракту", - написав Кавернік.

Він також зазначив, що минулого тижня захист подав касаційну скаргу на вирок.

Як повідомляв УНІАН, співробітників аналітичного центру "Номос" Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в окупованому Росією Севастополі. Їх звинуватили в підготовці диверсії організованою групою і зберіганні зброї.

16 листопада 2017 року так званий "Севастопольський міський суд" засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину.

Дудка і Бессарабов повністю заперечують свою провину.

4 квітня 2019 року так званий "Севастопольський міський суд" засудив їх до 14 років позбавлення волі кожного, а також призначив штрафи. 15 жовтня Верховний суд РФ відхилив скаргу захисту та залишив вироки чинними.

У січні 2020 року Дудку етапували до колонії № 11 в Ставропольський край РФ, а Бессарабова - до колонії № 1.

21 січня Денісова назвала прізвища 12 українців, незаконно утримуваних в РФ і в окупованому Криму, які перебувають у критичному стані, серед них - Дудка.