Підставою для перевірки стала заява депутатів від «Голосу» / УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевіряє імовірний конфлікт інтересів першого заступника директора Держбюро розслідувань Олександра Бабікова, який раніше представляв інтереси екс-президента-утікача Віктора Януковича в суді.

Читайте такожЗаступник директора ДБР Бабіков керує слідством у справах проти Януковича, в яких захищав його як адвокат – Закревська

Про це повідомляє Слідство.інфо з посиланням на відповідний документ відомства, який є у розпорядженні редакції.

Відео дня

Підставою для перевірки стала заява депутатів від «Голосу», розповіли журналістам поінформовані співрозмовники.

Розслідування розпочалось у рамках закону «Про запобігання корупції». НАЗК, зокрема, перевірить, чи не вплине на неупередженість розслідувань ДБР справ Януковича обіймання посади заступника директора відомства його колишнього адвоката.  

Як повідомляв УНІАН, раніше Бабіков працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка представляла інтереси Януковича в судах. 20 січня Бабікова було призначено на посаду першого заступника директора ДБР.

Після призначення Бабіков стверджував, що не мав жодних договірних стосунків з Януковичем і не знайомий з ним, а також запевняв, що за жодних обставин не втручатиметься у розслідування справ Майдану.

Родичі Героїв Небесної сотні вимагали звільнити Бабікова з посади першого заступника директора ДБР.