У ДПСУ заявили, що не мають хворих на коронавірус \ фото dpsu.gov.ua

Державна прикордонна слудба України (ДПСУ) відреагувала на дослідження експертної організації StateWatch, в якому йшлося про дефіцит засобів індивідуального захисту та апаратів штучної вентиляції легень в госпіталях відомства.

Читайте такожЕксперти StateWatch проаналізували готовність медзакладів ДПСУ до шпиталізації хворих на коронавірус

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський. "Офіційно прикордонники стверджують, що хворих серед особового складу немає. Тому і потреби забезпечувати госпіталі на 100% немає", - прокоментував він.

Відео дня

"Звичайно, чиновники можуть і надалі себе тішити тим, що хворих на коронавірус серед особового складу не виявлено (а хто їх тестує?)", - написав Канєвський, додавши, що команда StateWatch переконана, що уряд має діяти на випередження проблем. А не очікувати, коли вони настануть. "І вже потім героїчно їх вирішувати за допомогою бізнесу та волонтерів", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, експерти StateWatch проаналізували готовність медзакладів ДПСУ до шпиталізації хворих на коронавірус. Результати аналізу свідчать про те що відомство  забезпечене 1-3% костюмами біозахисту від потреби та 30-50% апаратми ШВЛ.