Мирослав Слабошпицький і Даррен Аронофскі

Як повідомили в прес-службі ОМКФ, Золотого Дюка Аронофскі вручив український режисер Мирослав Слабошпицький ("Плем'я") на церемонії нагородження в Одеському академічному театрі музичної комедії 18 липня.

"Це велика честь отримати нагороду з рук режисера, якого я дуже поважаю. Тепер, коли я отримав приз за внесок у кінематограф, я піду на пенсію, переїду в Одесу, куплю будинок на пляжі і буду влаштовувати вечірки наступні 40 років. У вас прекрасна країна і місто, я щасливий, що у мене є українське коріння", - сказав Аронофскі зі сцени.

Читайте такожВ Одесі покажуть 110 відреставрованих фільмів "батьків кіно" братів Люм'єрНайкращим українським повнометражним фільмом національної конкурсної програми фестивалю була визнана картина "Пісня Пісень" Єви Нейман.

Відео дня

Переможцем у номінації "Найкраща режисура" стала туркеня Деніз Гамза Ергювен за свою дебютну стрічку «Мустанг». Приз за Найкращу акторську роботу отримала виконавиця головної ролі у фільмі "Людина у стіні" — ізраїльська актриса Тамар Алкан.

Гран-прі 6-го ОМКФ - статуетку «Золотий Дюк» та грошову винагороду у розмірі 6 000 євро - за результатами глядацького голосування отримала Деніз Гамза Ергювен за фільм "Мустанг".

Довідка. Даррен Аронофскі - відомий американський режисер ("Пі", "Реквієм за мрією", "Фонтан", "Рестлер", "Чорний лебідь", "Ной"), володар численних нагород. У 2011 році з фільмом "Чорний лебідь" номінувався на "Оскар" за найкращу режисуру .