mvs.gov.ua

Як повідомляється на сайті Маріупольської міськради, про це на засіданні Штабу територіальної оборони Маріуполя повідомив заступник міського голови Володимир Клименко, інформуючи про поточну ситуацію в селищі.

За його словами, в результаті артилерійського обстрілу постраждало 54 домобудівництва, також були пошкоджені лінії комунікацій. «На даний момент водо-газо-електропостачання повністю відновлено», - заявив він.

Читайте такожЗ'явилися перші фото постраждалої внаслідок обстрілів бойовиків Сартани

Відео дня

Зі свого боку міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей запевнив, що місцева влада зробить все необхідне, щоб в найкоротші терміни відновити інфраструктуру селища. Також, він зазначив, що містоутворюючі підприємства міста, такі як Маріупольський морський торговельний порт і комбінати «Азовсталь» та ім. Ілліча виступили з пропозицією допомогти у відновленні Сартани.

У свою чергу заступник командувача сектору «М» Валерій Водолазький підкреслив, що обстріл селища проводився з боку території, тимчасово непідконтрольної українській владі. Також він повідомив, що українські військовослужбовці продовжують перебувати на своїх позиціях і в разі необхідності готові дати відсіч бойовикам так званої ДНР.

Як повідомляв УНІАН, вчора ввечері бойовики почали потужний обстріл з важкої артилерії селища Лебединське (кол. Новоазовський район) та селища Сартана (Іллічівський район Маріуполя). Внаслідок теракту двоє людей загинули, шестеро отримали поранення. Двоє, в тому числі дитина, перебувають у важкому стані.

Близько 50 будинків пошкоджені, два будинки повністю зруйновані.

Розпорядженням міського голови 17 серпня в Маріуполі оголошено днем жалоби за загиблими в Сартані.