/ фото zn.ua

Про це у рамках регіональної наради в Ялті повідомила начальник управління з питань громадянства і посвідок на проживання Валентина Казакова, передають "Новости Крыма".

«З 1 січня 2016 року жителі Криму повинні повідомити органам ФМС про наявність у них іншого громадянства, а також посвідки на проживання в іншій державі», - повідомила Казакова.

За словами Казакової, кримчани, які не вийшли з громадянства України, повинні також повідомити про це до ФМС. «Перелік документів мінімальний. Жодних нотаріально завірених копій робити не потрібно. Достатньо ксерокопії документа, що підтверджує громадянство іншої країни», - зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожВ Севастополі школярам почали роздавати російські паспорти

Наголошується, що з 1 січня 2016 року на ці процедури у кримчан буде 60 днів. Подати інформацію в органи ФМС можна шляхом особистої подачі заяви або письмового повідомлення поштою.

При цьому начальник управління уточнила, що якщо жителі Криму не повідомлять ФМС про наявність другого громадянства, то, згідно з російським законодавством, їм загрожує адміністративна відповідальність.