REUTERS

Як повідомили УНІАН у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Херсонській області, міліція отримала повідомлення про подію приблизно о 7:40.

За даними міліції, у полі між селами Атамань і Новий Труд невідомі зловмисники пошкодили залізобетонну опору високовольтної лінії електропередач. Пошкодження виявили під час щоденного ранкового обходу працівники ЛЕП.

За викликом на місце події прибула слідчо-оперативна група, керівництво райвідділу, а також експерти-вибухотехніки. Під час огляду попередньо встановлено, що одна з опор пошкоджена механічним способом. До іншої опори було прикріплено предмет, зовні схожий на вибуховий пристрій.

Відео дня

Читайте такожНевідомі пошкодили високовольтну опору для подачі електроенергії до Криму (фото)

Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України «Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Як повідомляв УНІАН, за даними управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, сьогодні вночі біля Чонгара, на адміністративному кордоні з анексованим Кримом, невідомі особи підірвали дві електроопори, які подають електрику на півострів. Обидві опори лінії Мелітополь-Джанкой пошкоджені, але не впали.