Reuters

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку на прес-конференції висловив начальник управління Головної військової прокуратури Ігор Светенко.

Читайте такожБойовики посилюють свої підрозділи: відкриті "військкомати" у Донецьку і Макіївці - розвідка

Светенко розповів, що у новоствореному управлінні з розслідування злочинів проти миру, безпеки і людства та міжнародних правопорушень при зборі доказів, встановленні потерпілих та свідків у кримінальних провадженнях береться до уваги безпосередньо досвід і практика Європейського суду з прав людини. 

Відео дня

Він пояснив, що при визначені ступеня заподіяної шкоди - моральної, фізичної чи матеріальної, обов'язково береться до уваги досвід міжнародних судів, міжнародних документів, які Україна ратифікувала.

"Щодо встановлення і безпосереднього притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб, наразі є певна проблематика з огляду на те, що об'єм потерпілих у вказаних кримінальних провадженнях, і навпаки, безпосередньо винуватців цих подій, обвинувачених осіб є досить великий. Повірте мені, ці цифри мають вираховуватися більше ніж десятками тисяч осіб", - сказав Светенко.

У зв'язку з цим він повідомив, що для встановлення більш точної кількості винних та потерпілих осіб потрібен ще досить тривалий час.

Читайте такожАдвокат російського ГРУшника заявив, що Єрофєєва та Александрова на Савченко не обміняють

"Щодо притягнення винних до кримінальної відповідальності, тут звісно є проблематика, пов'язана з тим, що скоріше за все Російська Федерація не буде видавати своїх громадян, і не визнаватиме ті докази, які ми зібрали в рамках кримінального провадження", - зазначив Светенко.

Він додав, що така інформація надходить до військової прокуратури з різних джерел.