news.church.uа

Про одного з найдивовижніших православних святих розповів голова Синодального інформаційного відділу Української Православної Церкви єпископ Климент (Вечеря), повідомляє Центр інформації УПЦ.

Читайте такожПластуни вперше передали президентові Вифлеємський вогонь миру

«У сьогоднішніх умовах, коли світ стає все більш жорстоким і егоїстичним, образ святителя Миколая служить нагадуванням, що тільки милосердя і любов до ближнього можуть бути правильною відповіддю на всі світові проблеми і життєві негаразди. День пам'яті Миколи чудотворця - це свято любові і милосердя», – підкреслив єпископ Климент.

Відео дня
Миколай

Владика Климент зазначив, що Миколай чудотворець відомий як умиротворитель ворогуючих, рятівник від смерті і захисник несправедливо засуджених. Він вважається покровителем моряків, купців, мандрівників і дітей, з якими найбільше в народі пов'язано ім'я цього святого.

«Незважаючи на те, що образ святителя Миколая найчастіше асоціюється з якимось казковим персонажем, він був реальною людиною, який сьогодні є одним з найбільш шанованих православних святих. З його ім'ям пов'язана величезна кількість чудес. Будучи надзвичайно милостивий, він отримав від Бога дар зцілювати навіть невиліковно хворих людей», – зазначив єпископ Климент.

«Миколай Чудотворець народився в III столітті в Лікії (Мала Азія). Ще в дитячому віці він показав, що покликаний до особливого духовного служіння, простоявши у купелі під час хрещення кілька годин без будь-чиєї допомоги. У нього дуже рано проявилася любов до посту і молитви», – розповів голова інформаційного відділу УПЦ.