mukachevo.net

Зокрема, повідомлення по бійку надійшло до поліції вранці 10 січня, повідомляє прес-служба МВС України.

"10 січня зранку до чергової частини Рахівського відділення Тячівського відділу ГУНП в Закарпатській області надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що в смт. Ясіня на території однієї з туристичних баз невідомі чоловіки в камуфльованому одязі вчинили бійку з обслуговуючим персоналом із застосуванням зброї", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСБУ викликала членів "Правого Сектора" у справі щодо підриву ЛЕП - командир ДУК

Відео дня

"Установлено, що внаслідок хуліганських дій двоє охоронців туристичної бази отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, множинних гематом голови, а також перелому ноги. Потерпілих доставлено до лікарні для надання медичної допомоги", - повідомили в поліції.

Зазначається, що особи в кількості 5 чоловік, які вчинили хуліганські дії, були затримані місцевими мешканцями та охороною.

mukachevo.net

При цьому, видання Голос  Карпат повідомляє, що дана бійка сталася на лижному курорті "Драгобрат" на базі "Хата Магната" в ніч на 10 січня. 

"10 січня надійшла попередня інформація про велику бійку на Драгобраті орієнтовно між 4.00 та 7.00. Зі слів очевидців, сталася різанина. Наявна інформація про 2 охоронців із важкими тілесними ушкодженнями, загалом повідомляється про 4 постраждалих (можливі вогнепальні поранення)", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСуд заарештував бійця "Правого Сектору", який добровільно здався після стрілянини у Мукачеві - ЗМІ

Також стверджувалося, що до події причетні бійці "Правого сектору".

mukachevo.net

Згодом керівник бойового крила "Правого Сектору" Андрій Стемпіцький прокоментував виданню Mukachevo.net інцидент, який стався у ніч на неділю у турбазі "Хата Магната".

"Сьогодні на Драгобраті в Закарпатті відбувся конфлікт між групою бійців ДУК ПС та охороною «Хати магната» до якої підключилась певна кількість місцевих жителів. В результаті на даний час затримано друга «Хорвата» – начальника оперативного штабу (одного з організаторів та першого офіційного командира 5-го ОБАТ ДУК ПС, пораненого в боях з окупантом), друга «Бєса» – командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював в Донецькому аеропорту, де був контужений у бою з російським спецназом та ще трьох бійців", - сказав Стемпіцький.

Читайте такожЗатримані бійці ПС, які причетні до подій у Мукачеві, здались СБУ свідомо – командир ДУК

Стемпіцький додав також, що протягом дня з’ясовувались обставини інциденту.

"Інформації багато – її зараз опрацьовують наші аналітики та журналісти, тому і не робимо ми поспішних гучних заяв на основі матеріалів бульварної преси. Не виключено, що конфлікт міг виникнути і на побутовому грунті. І «Хорват», і «Бєс» були контужені та поранені на війні, тому їхня психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників. Але точну інформацію будемо мати згодом. Пишуть, що використовувалася вогнепальна зброя, з натяком, що нашими бійцями, тільки чомусь кульові поранення в наших хлопців. Ніхто з нас від хлопців не відмовляється, як вже багато хто прогнозує. Це наші побратими і що би не трапилось – ми сім’я", підсумував він.

Як стало відомо Mukachevo.net, серед фігурантів інциденту також боєць ПС на прізвисько "Педро".

Загалом, 4-ом учасникам бійки на Драгобраті надали допомогу в Рахівській ЦРЛ. Усіх затриманих повезли в Ужгород в ізолятор задля подальших слідчих дій.