У Генштабі заявили про сьому хвилю мобілізації / Фото УНІАН

У Генеральному штабі Збройних Сил України заявляють, що сьома хвиля мобілізації до ЗСУ відбудеться.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що внаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ.

Відео дня

Читайте такожЖодних причин оголошувати зараз мобілізацію не існує – Порошенко

"Комплектація буде проводитись як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, чим більше буде залучено контрактників, тим меншою буде потреба в мобілізованих", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зауважується, що ЗСУ зацікавлені в максимальному комплектуванні професійними та мотивованими кадрами - військовослужбовцями за контрактом.

"Зараз ведеться робота із мобілізованими четвертої хвилі, а також демобілізованими попередніх хвиль для залучення їх до служби за контрактом. Після того, як стане зрозумілою кількість контрактників, зможемо назвати потребу в мобілізованих", - пояснили у Генштабі.

Згідно з повідомленням, в ЗСУ проведено оптимізацію військових частин та бойової підготовки, армія отримала нову техніку та озброєння.

"Ми робимо ставку на посилення бойових спроможностей за рахунок навченості та забезпеченості, а не кількості особового складу", - наголосили в Генштабі і додали, що таким чином, "уже зараз можна сказати, що сьома хвиля буде меншою за попередні".

Читайте такожПрезидент пообіцяв військовим зарплату від семи тисяч гривень

Як повідомляв УНІАН, 11 січня президент України Петро Порошенко заявив, що підтримає оголошення чергової мобілізації до лав Збройних сил, якщо у цьому виникне потреба.

При цьому Порошенко наголосив, що відповідна ініціатива має виходити з боку Міністерства оборони та Генерального штабу.

За його словами, у разі озвучення такої ініціативи відповідний законопроект одразу буде внесено на розгляд Верховної Ради.