REUTERS

Про це повідомила прес-секретар представника України у Тристоронньої контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook за підсумками сьогоднішнього засідання групи.

"Напередодні святкування 9 травня ми попереджаємо представників окремих районів Донецької та Луганської областей: проведення так званого параду військової техніки у Донецьку буде прямим і грубим порушенням Мінських угод. Відповідно до домовленостей все озброєння має бути відведено з лінії зіткнення у місця постійної дислокації, і це відведення має бути підтверджене співробітниками СММ ОБСЄ", - написала прес-секретар Кучми.

Читайте такожГеращенко: Утримуваний бойовиками "ДНР" співробітник ООН є громадянином України

Відео дня

"Поки тривають обстріли, неможливий прогрес у вирішенні політичних питань. Вибори на Донбасі можуть пройти після припинення вогню, виведення іноземних військових підрозділів, відновлення контролю за українсько-російським кордоном, за участю українських партій і українських ЗМІ", - зазначила вона.

"Через постійні обстріли сапери не можуть завершити роботи з розмінування на половині з 12 узгоджених ділянок, які знаходяться як уздовж лінії зіткнення, так на самій лінії зіткнення", - заявила Оліфер.