/ dumskaya.net

Про це йдеться у повідомленні Головного управління поліції в Одеській області.

Зазначається, що в п'ятницю представники громадських формувань увірвались у сесійну залу та завадили проведенню сесійного засідання.

Група, що складалась приблизно з 20 осіб, шляхом пошкодження вхідних дверей до будівлі ОДА увірвалася до сесійної зали, почавши вигукувати провокаційні гасла та заважали проводити нараду.

Відео дня

На місці події знаходились працівники ГУНП в Одеській області, які забезпечували охорону публічного порядку та зупинили протиправні дії громадських активістів.

Читайте такожСавченко відмовилась від посвідчення учасника бойових дій

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

«Звертаю увагу, що громадських активістів, які причетні до даної події, буде притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства», - прокоментував очільник обласної поліції Гіоргі Лорткіпанідзе.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook голова обласної адміністрації Михаїл Саакашвілі, деякі учасники акції зламали двері, вибивши скло, при цьому поранилися самі і поранили військовослужбовця Нацгвардії. При цьому, на його думку, обласна рада й так була готова підтримати питання надання статусу учасників бойових дій усім, хто захищав країну.

Читайте такожСтатус учасника бойових дій вже отримали понад 142 тисячі військових ЗСУ

Нагадаємо, вчора Одеська обласна рада виконала вимогу добровольчих батальйонів, представники яких увірвалися в сесійну залу, вимагаючи визнати їх ветеранами війни на сході України. За рішення проголосували 65 депутатів.

Також облрада звернулася до Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням відповідним чином змінити законодавство.