Степан Полторак / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр оборони України генерал армії Степан Полторак повідомив під час засідання Комітету реформ Міноборони та Збройних сил сьогодні в Києві.

«Продовжується реформа продовольчого забезпечення (військових). Затверджено каталог продуктів, що відповідає стандартам (Північноатлантичного) Альянсу. Проведено експеримент з продовольчого забезпечення у двох військових частинах, який був вдалим. І в 2017 році у нас уже 25 військових частин переходять на нову систему харчування особового складу, яка значно краща і сучасніша, ніж була раніше», - сказав міністр.

За його словами, відпрацьовані вимоги і визначено склад набору сухих пайків і розпочато процедуру їх закупівлі та постачання у війська.

Відео дня

Полторак також зазначив, що наразі завершується реформа системи речового забезпечення бійців, запроваджено 17 стандартів НАТО, що врегульовують вимоги до форми одягу і засобів індивідуального захисту.

«Запроваджується система електронного обліку майна на базах і складу», - додав міністр.

Читайте також"Рухатися вперед": у Міноборони розповіли, як витратять виділені з держбюджету 64,5 мільйона

Як повідомляв УНІАН, у вересні Міноборони затвердило технічні умови нового зразка для харчових наборів для армії з урахуванням досвіду країн-членів НАТО щодо калорійності та упаковки, але у питанні асортименту страв - особливостей національної кухні.

Даними технічними умовами розширено асортимент страв - до раціону їх розроблено 18. Калорійність для польових наборів нового зразка складає 3500 Ккал, а в посиленому варіанті для військовослужбовців у зоні проведення АТО - 4200 Ккал на добу та передбачається використання безполуменевого нагрівача їжі.

Окрім цього, у зазначеному харчовому наборі буде використовуватися нова технологія пакування (реторт-пакет), що дозволить отримати готові страви, не потребуючи термічної обробки, та забезпечить компактність й зручність під час використання.

Наприкінці грудня уряд дозволив Міноборони самостійно визначати потреби та закуповувати продукти харчування в межах бюджетних коштів.