REUTERS

Протягом трьох останніх днів спостерігається підвищена активність російської авіації на окупованому півострові поблизу адмінкордону, повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає 112 Україна.

Читайте такожОкупаційна влада Криму запустила радіомовлення на регіони материкової України – ЗМІ

"Це не тільки авіація, це вертольоти, які постійно патрулюють акваторію Чорного моря. Також ми спостерігаємо й певні пересування військової техніки поблизу адмінкордону. Наскільки нам відомо, це проводиться в рамках навчань, до яких залучені у тому числі підрозділи в окупованому Криму. Ситуація поки зберігається з високим градусом динамічності", - повідомив він.

Відео дня

Довідка УНІАН. З 27 лютого 2014 озброєні люди без розпізнавальних знаків блокували й захоплювали військові прикордонні державні об'єкти в Криму. 16 березня нелегітимна влада АРК провела незаконний референдум і заявила, що майже 100% учасників проголосували за приєднання Криму до РФ.

18 березня в Кремлі Путін і представники нелегітимної влади Криму підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття в Росію Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів.

Практично всі країни світу не визнали територіального поділу України, засудивши дії Кремля.