Журналісти розповіли про митрополита харківського Онуфрія / Скріншот

Єпископ Української Православної церкви Московського Патріархату - митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій (Олег Легкий) - має будинки по 500 квадратних метрів, віп-квартири й земельні ділянки у найдорожчих місцях, передають "Гроші". 

Зокрема, у житловому комплексі "Садова гірка", де мешкають найбагатші люди Харкова, на святого отця зареєстровані дві квартири й два паркомісця. Водночас місцеві активісти розповідають, що ймовірним місцем його проживання може бути інший харківський мікрорайон мільйонерів: там митрополиту належать три будинки й дві земельні ділянки. За оцінками експертів, ділянка там може коштувати 250-550 тисяч доларів.

За реєстром митрополиту належать чотири ділянки - це більш ніж півгектара землі у затишному лісі на узбережжі водосховища. На мапі можна побачити ще й маєток із бассейном. 

Відео дня

Читайте такожЗМІ показали таємні статки заступника голови СБУ Демчини

Володіння церковнослужителя розташовані вглибині лісу, але проїзд до них перекритий, тож простим смертним ця ділянка лісу тепер недоступна. Згідно з публічною кадастровою картою, ці ділянки йому не належать, а отже, були захоплені незаконно.

Загальні цифри свідчать про те, що майно коштувало Онуфрію від 4,5 до 7,5 мільйона доларів. Разом із рідним братом Яромиром Легким, що нині є секретарем тієї ж самої харківської єпархії, у митрополита є бізнес: вони заснували фірму "Укрзембудтур", проте жодних ознак діяльності за вказаною адресою немає.

Бізнесу немає, проте автівки у митрополита бізнес-класу є. У пошані у митрополита і його брата люксові іномарки. На отця Онуфрія, тобто Олега Легкого, зареєстрований Mercedes-Benz S-класу - улюблене авто усіх можновладців, ціни на яке починаються від 45 тисяч доларів.

Його брат Яромир теж користується машиною представницького класу - Mercedes GL 550. Ціна - приблизно 40 тисяч доларів. До речі, саме на цій автівці Яромира Легкого затримували за у стані алкогольного сп'яніння. Цю скандальну інформацію журналісти знайшли у реєстрі судових рішень. 

Раніше ЗМІ показали маєток, який український мільярдер Юрій Косюк закінчив будувати поблизу парку Феофанія під Києвом.