На шахті «Новодзержинська» в Донецькій області тривають пошуки 9 гірників, заблокованих завалом породи.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

Наразі ведення гірничих робіт на ДП «Шахта «Новодзержинська» заборонено в цілому, крім пошуково-рятувальних та пов’язаних з забезпеченням життєдіяльності підприємства. Фахівці теруправління Держгірпромнагляду по Донецькій області проводять опитування свідків аварії та вивчають технічну документацію аварійної дільниці.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, обвал порід покрівлі на держпідприємстві «Шахта «Новодзержинська» у Донецькій області стався 4 травня о 15.50 на глибині 585 метрів.

Під час обрушення порід на дільниці працювало 14 гірників, 5 з яких вийшли самостійно на поверхню.

За даними Держгірпромнагляду, з початку цього року інспектори теруправління провели на шахті «Новодзержинська» 123 обстеження. Дільницю №71, де 4 травня сталася аварія, за 4 місяці перевіряли 14 разів. У 8 випадках ведення як очисних, так і підготовчих робіт заборонялося. Зокрема, 15 квітня під час оперативної перевірки було заборонено ведення очисних робіт дільниці №71 через порушення паспорту кріплення покрівлі. Крім того, заборонялась робота дільниць №66 та №78 на горизонті 585 м через порушення пило-газового режиму та недотримання паспортів кріплення.