Корупцію потрібно прирівняти до державної зради, вважає голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час зустрічі з представниками наукової еліти в Донецькому національному університеті.

«Моя думка – корупцію потрібно прирівняти до державної зради зі всіма наслідками, які з цього випливають», - сказав спікер. Але він пояснив, що той закон про боротьбу з корупцією, який був прийнятий Верховною Радою і до якого Президент застосував вето – «це драконівський закон».

Відео дня

«Я розмовляв з багатьма депутатами, питав – ви знаєте, що ви прийняли? Вони не знають… За деякі хабарі державним чиновникам, тим, які високо, загрожує довічне ув’язнення», - пояснив В.ЛИТВИН. На його думку, «якби депутати свідомо голосували за цей закон, розуміючи, що голосують за себе або проти себе, такими б одностайними не були». За словами спікера, парламентарії тут зайняли принципову позицію, але самі зізналися, що сподівалися на те, що Президент заветує цей закон.

«І Президент його заветував… Там, звичайно, є деякі неузгодженості і навіть деякі нісенітниці, але я розраховую, що вони будуть усунені, і закон буде прийнятий в новій редакції, із зауваженнями і доповненнями він буде підписаний», - підсумував В.ЛИТВИН.