Врачи продают фальшивые справки о вакцинации от кори /

Історії дітей, які хворіють на кір, просто шокують, але ще більше шокує нахабний бізнес, який розгорнули злодюжки на хвилі епідемії кору. Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Відео дня

Читайте такожНа Одещині через спалах кору та негоду продовжили шкільні канікули в 14 районахНеймовірно, але у лікарні нерідко потрапляють хворі на кір діти із довідками про вакцинацію. Тобто щеплення їм ніби-то робили, проте вони захворіли. Втім поки у Міністерстві лишень розмовляють й обурюються, бізнес на довідках активно працює.

У сюжеті йдеться про те, що маленька киянка Аня в інфекційній лікарні знаходиться вже 2-й тиждень. Її мати Ольга може зітхнути з полегшенням - її донька починає одужувати. Вона заразилася, граючись з однолітком, а двоє старших дітей у сім'ї не захворіли, бо були вакциновані, на відміну від Ані.

На хвилі паніки і страху шахраї вже заробляють гроші. Віталій Євтушенко, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб каже, що зараз теж приходять люди з довідками про вакцинацію і просять не звертати увагу і провести щеплення.

Оголошень про продаж довідок про щеплення від кору в інтернеті багато. Знімальна група програми провела експеримент - у інтернеті замовила довідку за 350 грн. про вакцинацію. Автори довідки запевнили, що претензій у садочку не буде. Наступного дня довідка прийшла поштою.

Від руки в ній написано прізвище пацієнта, дата нібито зробленого щеплення, зразу три печатки клініки і підпис її головного лікаря Авершина.

Журналісти приїхали в клініку за адресою, яка була вказана у довідці. Там все заперечували.

Лікар Авершин пояснює, чому ця довідка підробка. "Підприємство приватна клініка "Медіком" не існує в природі. І підпис не мій. Цю довідку робив дебіл", - сказав лікар.

На прохання журналістів показати печатки клініки, лікар відмовився. "Я не показуватиму їх вам, щоб не підробили",- сказав лікар.

Втім журналісти нагадують, що за підробку довідки про щеплення передбачено покарання, і батьки, які купують такі довідки теж несуть відповідальність.