Юлія Тимошенко під час офіційної зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом у штаб-картирі БЮТ. Київ, 26 квітняЛідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО обурена пропозицією міністра праці та соціальної політики Михайла ПАПІЄВА вивчити можливість звільнення вагітних жінок за порушення ними трудового законодавства.

Про це йдеться у коментарі Ю.ТИМОШЕНКО, переданому УНІАН прес-службою БЮТ.

“Вчора міністр праці і соціальної політики ПАПІЄВ заявив, що у трудовому законодавстві слід передбачити норму, згідно з якою роботодавець має право звільняти з роботи вагітних жінок. Фактично міністр пропонує репресивні заходи проти майбутніх матерів. Ця заява не просто дивує, вона обурює кожного, хто має повагу до жінок, до своїх матерів і до власних дружин”, - зазначила Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Вона вважає, що у цій пропозиції міністра праці та соціальної політики проявляється справжнє ставлення діючого уряду і правлячої партії до людей. “Я переконана, що у міністра не весняний авітаміноз. І навіть не чемоданний настрій, який зараз панує в уряді, винен у подібних заявах. Просто саме так за доктриною Партії регіонів виглядає турбота про людей”, - сказала лідер БЮТ.

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, “якщо наша політична команда під час роботи в уряді почала виплачувати матерям новонароджених вісім з половиною тисяч гривень, то Микола АЗАРОВ, ставши віце-прем‘єром, запропонував ці виплати ліквідувати. Якщо ми розширювали соціальні програми, то цей уряд з перших днів заявив про якусь там інвестиційно-інноваційну політику, згідно з якою не планувалося ані підвищення пенсій, ані збільшення зарплат, ані започаткування нових соціальних програм. Керівники цього уряду ледь не відкрито заявляли, що платити людям - шкідливо і не потрібно”.

“Тепер країна дожилася до “новаторських” пропозицій ПАПІЄВА - посадової особи, яка за своїми обов’язками в уряді повинна дбати про справедливе ставлення до людей”, - зауважила лідер БЮТ.

Ю.ТИМОШЕНКО вважає, що “за аналогією з рейтингом ворогів свободи слова настав час запровадити в Україні рейтинг ворогів кохання, і перше місце в ньому слід відвести міністру ПАПІЄВУ”.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня на прес-конференції в УНІАН міністр праці та соціальної політики М.ПАПІЄВ висловив думку, що необхідно вивчити питання щодо можливості звільнення вагітних жінок у разі порушення ними трудового законодавства.

“Є такі терміни, які називаються антигарантії - фактично вони красиво звучать... і коли в законі читаєш, що ніякий роботодавець не має юридичного право звільнити вагітну жінку. Здавалось, не погано звучить ця гарантія, але якщо перейти в реальне життя, то виходить - роботодавець має взяти на роботу жінку, знаючи, що навіть у разі, якщо вона порушить режим роботи підприємства, він не зможе її звільнити”, - сказав М.ПАПІЄВ.