Ялтинський міський суд звільнив з-під варти екс-мера селища Лівадія Анатолія МАМИКІНА, який підозрювався в незаконному виділенні у власність громадян одного гектара землі в Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику і передачі майна лівадійського пляжу в оренду за заниженою ставкою.

«Прокуратура однозначно вивчить вирок на відповідність закону і, залежно від результатів вивчення, вживатиме заходів реагування. Швидше за все, внесе апеляцію, адже державний обвинувач наполягав на призначенні реального покарання», - повідомило кореспондентові УНІАН телефоном джерело в правоохоронних органах.

Суд виправдав А.МАМИКІНА за епізодом із заповідником, а щодо пляжу перекваліфікував епізод із зловживання службовим становищем на службову халатність, визнав винним і припинив справу у зв`язку із закінченням терміну притягнення до кримінальної відповідальності.

Відео дня

За даними Центру журналістських розслідувань, міськсуд Ялти також задовольнив цивільний позов з «пляжного» епізоду і стягнув на користь селищної ради Лівадії 272 тисячі гривень.

Як повідомляв УНІАН, співробітники міліції й прокуратури затримали А.МАМИКІНА в жовтні 2010 року. Пізніше за рішенням суду його взяли під варту.

У січні 2011 року прокуратура завершила розслідування кримінальної справи. А.МАМИКІН підозрювався у незаконному узгодженні й ухваленні рішень про виділення ділянок у заповіднику, що, за оцінками слідчого відділу, завдало державі 5,8 млн. грн. збитків. Йому також інкримінувалося незаконне виділення за заниженою орендною ставкою майна пляжу, чим завдано селищу 0,5 млн. грн. збитків.