Ступка

У Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка закінчилась церемонія прощання з видатним актором Богданом Ступкою.

Як передає кореспондент УНІАН, труну с тілом Б.Ступки винесли із будівлі театру, де з ранку тривала панахида.

Згідно з театральною традицією, актори театру та всі, хто прийшов попрощатися зі Б.Ступкою, провели його в останню путь оплесками та вигуками: «Браво!». Багато людей плакали.

Відео дня

Сьогодні Б.Ступку поховають на Байковому кладовищі.

Як повідомляв УНІАН, Герой України, художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Б.Ступка помер 22 липня на 71-му році життя.

Життя актора обірвалася в столичній лікарні «Феофанія», де він провів останні чотири місяці. Півтора року тому в Німеччині йому зробили операцію на серці.

*** Б.Ступка народився 27 серпня 1941 року в с. Куликів на Львівщині. Народний артист УРСР (1980), Народний артист СРСР (1991), лауреат Державної премії СРСР (1980), лауреат Шевченківської премії (1993 рік, за головну роль у виставі «Тев'є-Тевель» за Шолом-Алейхемом), міністр культури України (1999-2001), Герой України (2011). Художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Знявся у майже ста фільмах.