Про це УНІАН повідомив заступник прокурора Одеської області Денис Черних, під керівництвом якого 26 лютого відбулося затримання.

«Оперуповноважений, зловживав своїм службовим становищем, будучи співробітником одного з райвідділів міліції Одеси. Протиправні дії він здійснював за допомогою раніше судимих осіб», - сказав Д.Черних.

Як повідомило УНІАН інформоване джерело в прокуратурі, підозрюваний – 36-річний старший оперуповноважений сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків одного з райвідділів міста. «Міліціонерові стало відомо, що у заможного чоловіка – на зберіганні велика сума грошей, і він вирішив жертву пограбувати», - розповіло джерело.

Відео дня

Було встановлено, що міліціонер організував і спланував розбійний напад спільно з двома співучасниками, один з яких повідомив про підготовку злочину в СБУ. За дорученням правоохоронців, цей чоловік сказав організаторові нападу, що задумане виконано. Як доказ вручив міліціонерові велику суму доларів, які нібито відібрав у потерпілих, а насправді одержав для проведення спецоперації від правоохоронців. Підозрюваного затримано під час отримання грошей.

Щодо міліціонера відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 4 ст. 187 (розбій). Слідство триває.