Європейська комісія залишила авіакомпанію “Українсько-Середземноморські авіалінії” у “чорному списку” авіакомпаній, яким заборонено здійснювати польоти до Європи.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це повідомив сьогодні на прес-конференції представник Єврокомісії Мікелє КЕРКОНЕ.

Він звернув увагу на те, що під час традиційного щоквартального перегляду “чорного списку” Єврокомісія відзначила прогрес, здійснений “Українсько-Середземноморськими авіалініями”, однак вирішила, що виключення авіакомпанії з “чорного списку” поки є передчасним.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня Європейська комісія схвалила нові зміни до “чорного списку” авіакомпаній, яким заборонено здійснювати польоти до Європи.

Цими змінами до переліку “заборонених компаній”, зокрема, було включено компанію “Українсько-Середземноморські авіалінії”.

Вперше “чорний список” авіакомпаній був створений у березні 2006 року. З того часу Єврокомісія уже вшосте переглянула його.

Компанія “Українсько-Середземноморські авіалінії” створена в 1998 році. У 2005 році вона здійснила перевезення 450 тис. пасажирів. 60% рейсів були чартерними, 40% - регулярними. Перевезення здійснюється літаками А-320, DC-9, ТУ-134 VIP, AN-24.

Раніше, 4 липня, Єврокомісія додала до “чорного списку” українську компанію Volare Aviation Enterprise, що займається вантажними авіаперевезеннями.