Як розповів УНІАН арт-директор фестивалю дерев'яної скульптури, запорізький художник Сергій Дишлєвой, упродовж 5 днів у центральному парку культури і відпочинку Запоріжжя «Дубовий Гай» скульпторами із звичайних колод за допомогою звичайних бензопил створюватимуться скульптури казкових героїв-трудівників.

«Тема з'явилася з реальної життєвої ситуації: 5-річний син, який постійно щось конструює і мріє, коли виросте стати інженером, щоб збирати роботів «літати в космос» і «щоб роботи робили домашню роботу, а мама могла відпочивати», сказав про це на дитячому майданчику у дворі. І почув від однолітків, що потрібно хотіти бути не інженером, а бізнесменом, банкіром чи начальником. Нічого поганого в жодній з цих професій немає, але, як з'ясувалося, бізнесменами діти хочуть бути «тому, що у них велика машина», банкірами – «тому що вони просто сидять в кабінеті й всі несуть їм гроші», а начальниками – «тому що можна командувати іншими, а самому сидіти в офісі». Тобто п'ятирічні діти – наше майбутнє зараз мріють добре жити і при цьому нічого не робити, не розуміючи, що так не буває і бути не може. Вся світова історія говорить про те, що і держава в цілому, і кожна конкретна людина може бути успішною тільки тоді, коли розвивається – щодня трудиться розумово, фізично і духовно», - зазначив Дишлєвой.

За його словами, після цієї історії й виникла думка в доступній для маленьких дітей формі донести ідею про значущість праці та людини праці – створити в центральному парку культури і відпочинку Запоріжжя «Дубовий гай» на майданчику біля атракціонів поляну казок із казкових і баєчних героїв-трудівників.

Відео дня

Проведення фестивалю стало можливе завдяки конкурсу соціальних проектів меткомбінату «Запоріжсталь», який на реалізацію 14 запропонованих громадськими організаціями Запоріжжя соціальних проектів виділив гранти на загальну суму 700 тис. грн.

Для участі у фестивалі запрошені художники з Харкова, Києва, Івано-Франківська, Луганська, Кам'янець-Подільського і Запоріжжя.