Наталья Лигачева / Фото : Телекритика

Керівник проекту “Телекритика” Наталія Лигачова визнана лауреатом премії захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка. Відповідне рішення прийняла конкурсна комісія. Нагадаємо, що премія присуджується  вдруге і вручається 3 листопада - до дня народження Ігоря Лубченка, журналіста, редактора, колишнього голови НСЖУ. На здобуття премії пані Наталію висунула Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України.

Здобуття цієї нагороди — це не лише особисте визнання, а й визнання всієї команди проекту “Телекритика”, створеного в 2001 році, - зазначає в коментарі прес-службі НСЖУ  Наталія Лигачова.

“Для мене велика честь отримати цю нагороду. Адже саме визнання колег – це найцінніше та найважче, чого можна досягти у професійному житті”, - коментує вона.

Відео дня

Як каже Наталія Лигачова, незалежні медіа завжди є загрозою для корумпованих політиків, і в будь-якій країні їх багато хто не любить. Адже вони здатні викрити та донести до громадськості факти,  які б дехто  дуже волів приховати.

Читайте також: Клінтон надихнули заяви Януковича про захист свободи слова

“Сьогодні в Україні ми спостерігаємо загострення боротьби з журналістами, громадськими організаціями, які відстоюють принципи свободи слова та плюралізму думок в інформаційному просторі, - продовжує пані Наталія. -  Місією проекту “Телекритика” є  спонукання вітчизняних медіа до дотримання найвищих стандартів у журналістиці. Тож підтримка цих зусиль саме Національною спілкою журналістів, яка об’єднує в своїх лавах тисячі професіоналів,  дуже промовиста та важлива. Разом ми сильніші, разом нам легше відстоювати наше право на професію й право суспільства знати. Бажаю всім колегам  творчої наснаги та витримки, правда – за нами”.

Крім цього, конкурсна комісія вирішила відзначити здобутки в боротьбі за свободу слова ще одного колеги — кореспондента житомирської обласної газети “Ваші інтереси” Петра Тарасюка. Його було висунуто Житомирською обласною оранізацією НСЖУ. Петро Тарасюк — автор численних літературних праць та лауреат багатьох професійних конкурсів, автор Гімну журналістів, який був виконаний на Міжнародному фестивалі журналістики “Віра. Надія. Любов”.