м

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні, 21 листопада, повідомила під час дебатів прокурор, яка представляє державне обвинувачення, Наталія Висоцька.

Зокрема, державне обвинувачення просить для капітана міліції Євгена Дрижака покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років із конфіскацією всього майна, позбавлення спеціального звання "капітан" і штрафу в сумі 17 тис. грн, для лейтенанта міліції Дмитра Поліщука - 15 років ув’язнення з конфіскацією майна і позбавлення спеціального звання "лейтенант", а для єгеря Сергія Рабіненка - 10 років із конфіскацією майна.

Читайте також: Представник Крашкової звинуватив суд в упередженості

Відео дня

Прокуратура зазначила, що сприяння Рабіненка слідству є пом'якшувальною обставиною.

Для колишнього начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайла Кудринського прокурор просить призначити покарання у вигляді 5 років ув’язнення, а також позбавити його звання "майор" і оштрафувати на 17 тис. грн.

Жертва "врадіївських згвалтівників" Ірина Крашкова просить довічного ув’язнення для підсудних. Про це потерпіла сказала сьогодні під час дебатів.

"Я прошу лише справедливості, тобто довічного", - сказала Крашкова.

Вона зазначила, що міліціонери її принизили, згвалтували й хотіли вбити.

Представник постраждалої в суді Руслан Радецький зазначив, що до цих злочинів Ірина була здоровою, планувала побудувати нову сім'ю, а зараз вона - інвалід 2 групи, готується до нових операцій і відчуває постійні фізичні й душевні муки.

Як повідомляв УНІАН, прокуратура просить засудити обвинувачених у "врадіївській справі" до 5-15 років позбавлення волі з конфіскацією майна: капітана міліції Євгенія Дрижака - до позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна, позбавлення спеціального звання "капітан" і штрафу 17 тис. грн, лейтенанта міліції Дмитра Поліщука - 15 років ув’язнення з конфіскацією майна й позбавлення спеціального звання "лейтенант", єгеря Сергія Рабіненка - 10 років із конфіскацією майна, а колишнього начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайла Кудринського - 5 років ув’язнення, позбавлення звання "майор" і штрафу 17 тис. грн.

Довідка УНІАН. 27 червня 29-річну жительку Врадіївки Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу госпіталізували в реанімацію.

28 червня за підозрою у скоєнні згвалтування, розбійного нападу і завданні тяжких тілесних ушкоджень були затримані лейтенант міліції Дмитро Поліщук і єгер Сергій Рабіненко. Після дводенних масових акцій протесту громадян у Врадіївці прокуратура Миколаївської області затримала капітана міліції Дрижака, на якого також указувала потерпіла.

5 серпня прокуратура Миколаївської області вручила підозрюваним у згвалтуванні та побитті Крашкової повідомлення про зміну кваліфікації дій підозрюваних із ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (завдання тяжких тілесних ушкоджень) на більш тяжкий злочин - ч. 2 ст. 15 п.п. 4,6,9,12 і ч. 2 ст. 115 (здійснення завершеного замаху на умисне вбивство, здійснене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб). Крім того, Рабіненко інкримінується скоєння розбійного нападу, а Поліщуку і Дрижаку - скоєння згвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів.

26 вересня Первомайський районний суд у будівлі Апеляційного суду Миколаївської області почав судовий процес у справі про побиття і згвалтування Крашкової. Розглядати справу по суті суд почав 8 жовтня. Сьогодні в суді почалися дебати.