Скотт Рудін і брати Коени
Найкращим фільмом року американськими кіноакадеміками визнана картина братів Ітана і Джоела КОЕНІВ "Старим тут не місце", повідомляє Lenta.ru.

На головну нагороду також претендували картини "Спокута" Джо РАЙТА, "Нафта" режисера Пола Томаса АНДЕРСОНА, "Джуно" Джейсона РЕЙТМАНА і "Майкл Клейтон" Тоні ГІЛРОЯ.

Усього картина КОЕНІВ здобула чотири золоті статуетки. Зокрема, американська кіноакадемія присудила "Оскар" братам за режисуру і за найкращий адаптований сценарій. Крім того, статуетка за найкращу чоловічу роль другого плану була вручена іспанському актору Хав’єру БАРДЕМУ.

Відео дня

Спочатку стрічка КОЕНІВ здобула вісім номінацій на "Оскара".

Актор Денієл ДЕЙ-ЛЮЇС, який зіграв роль у фільмі "Нафта" режисера П.Т.АНДЕРСОНА, здобув "Оскара" за найкращу чоловічу роль. Усього стрічка, котра була одним з фаворитів премії (8 номінацій), отримала тільки два "Оскара".

"Спокутування", що отримал безліч нагород різноманітних премій і представлене в семи номінаціях на "Оскара", удостоїлося тільки однієї нагороди.

Актриса Маріон КОТІЙЯР, яка зіграла Едіт Піаф у картині "Життя в рожевому кольорі", отримала премію "Оскар" за найкращу жіночу роль. Усього стрічка Олів’є ДААНА була нагороджена двома статуетками.

Сценариста фільму "Джуно" відзначили "Оскаром" за найкращий оригінальний сценарій: нагорода була вручена Д’ябло КОДІ.

Картина "Ультиматум Борна" завоювала три "Оскари", всі в технічних номінаціях.

Австрійські "Фальшивомонетники" стали переможцем у категорії "Найкраща картина іноземною мовою".

Найкращим повнометражним мультфільмом був названий "Рататуй" студії Pixar.