Адаптивний карантин - уряд 17 лютого розгляне повернення до зонування  / Фото: REUTERS

Кабінет міністрів України сьогодні планує продовжити дію карантину в країні до 30 квітня 2021 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у порядку денному сьогоднішнього засідання уряду.

Читайте такожКиїв зупинився в заторах: які вулиці краще об'їхати (карта)

Пропонується продовжити для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режим надзвичайної ситуації до 30 квітня та встановити на території країни в цілому або на території регіонів «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Крім того, планується продовжити на період дії карантину на території країни обмежувальні протиепідемічні заходи та запровадити додаткові заходи для окремих регіонів за результатами оцінки епідемічних показників; встановити процедури щодо впровадження та скасування відповідних додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів та порядок інформування про набуття ними чинності; встановити особливості припинення зобов’язань щодо обсервації при перетині контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і виїзду з них.

Передбачається, що постанова набере чинності з 22 лютого.

Що передувало

  • На початку лютого прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що невдовзі уряд ухвалить рішення про повернення в країні до адаптивного карантину.
  • Також Шмигаль заявляв, що у разі повернення України до адаптивного карантину, «червоні» зони встановлюватимуться окремими рішеннями.
  • 9 лютого Ляшко повідомив, що МОЗ запропонує уряду нову модель адаптивного карантину, який почне діяти з середини чи кінця лютого.

Головні новини України та світу на ранок 17 лютого