Алла Ландар розповіла про початок роботи над проектом 'Останнє бажання'

Власниця цієї фірми Алла Ландар розповіла про те, що в її компанії всерйоз розглядають можливість впровадження нового проекту – виконання останніх бажань тих людей, які мають невиліковні хвороби. За словами Алли Ландар, це практикується в багатьох розвинених країнах світу, найчастіше – за підтримки держави, Червоного Хреста і, як правило, під патронатством першої леді країни (дружина президента).

"Сьогодні наша компанія працює над втіленням в життя такого проекту в Україні. Звернути свій погляд на невиліковних людей мене спонукали наші колеги з Нідерландів, де виконання останнього бажання хворого вже стало нормою життя. До цього прикута увага суспільства, а телебачення транслює такі відеосюжети в прайм-тайм, розміщуючи їх потім на YouTube і в соціальних мережах. В Ейндховені мені показали десятки фотографій. На них посміхаються щасливі обличчя. Ніхто не зміг би і сказати, що з фотографій на мене дивляться люди в останній момент свого життя ... Навколо нас нескінченно багато невиліковно хворих людей, і ми повинні задуматися над тим, як ми можемо їм допомогти. А все так просто: їх останнє бажання. Обійняти друзів, побачити рідні місця, ще раз подивитися на море, побувати на концерті, повболівати на футбольному полі...", – підкреслила власниця ритуальної компанії "Петро Великий".

Алла Ландар звернула увагу на те, що у кожного з невиліковно хворих людей є останнє бажання, яке має особливу сакральність і яке потрібно допомогти реалізувати. При цьому, зазвичай такі бажання - це щось нескладне, але дуже потрібне для тих, хто готується попрощатися з життям

"Люди - єдині з усіх живих істот на планеті, які знають про неминучість смерті. Складність полягає в тому, що і сама людина по-справжньому не може усвідомити цього. Творити добро - у нас в природі, це не результат свідомого вибору, культурних норм або християнських заповідей. Доброта щодо інших навіть сильніше нашого інстинкту самозбереження. Ми здатні на її прояв в набагато більших масштабах і часом недооцінюємо користь, яку вона може нам принести. Новий проект покликаний дати нове розуміння добра і милосердя. Це наш суспільний обов'язок, який потрібно віддати тим, хто перебуває у важкому стані. Перед нами особистість, характер, особливість, доля. Спробуємо разом зробити так, щоб комусь хоча б на мить було не так боляче. Добрі вчинки та милосердя обов'язково повернуться, якщо люди не будуть проходити повз людської біди", – підкреслила Алла Ландар.