Автомат з ім'ям коханої врятував життя: історія українського бійця, який воював під Бахмутом / колаж УНІАН

Український військовий Максим Степаненко видряпав на прикладі свого автомата ім'я своєї коханої. Цей приклад врятував йому життя. 

Як йдеться у сюжеті ТСН, Степаненко вирушив захищати країну вранці 24 лютого. Спершу – відбивав Київ у складі територіальної оборони, після – Харківський напрямок.

Звідти український захисник відправився в Донецьку область. Весь цей час його супроводжував автомат, на прикладі якого він видряпав слова "Ярость Настюши".

Боєць давав відсіч "вагнерівцям" на позиціях поблизу Бахмута. Під час оборони міста він отримав поранення.

"Я з нашим "другом" зустрівся метрах в двох. Куля влетіла в приклад, вона зрекошетила і зайшла під руку", – згадує Максим.

Ця випадковість врятувала йому життя. Куля вибила кістку, проте медикам вдалося врятувати кінцівку і навіть зашити її так, щоб не було зіпсовано тату Максима у вигляді тризуба.

Військовий все ще відновлюється під наглядом медиків, але для однієї важливої події – весілля з коханою, чиє ім'я врятувало йому життя – все ж зміг вирватися з лікарні. 

Відвіз пару в РАЦС товариш по службі Максима Ярослав, який також отримав поранення під час зіткнення з "вагнерівцями". Скромний розпис в РАГСі пройшов без світла через відключення і без батьків молодят – мами нареченого і нареченої в Запоріжжі, а батько нареченої – на фронті.

Бої на Бахмутському напрямку

Протягом останніх місяців російські окупанти зосереджено штурмують Бахмутський напрямок. За словами військових, ворог відправляє сюді "штрафні" загони – "вагнерівців" або мобілізованих і зазнає серйозних втрат у живій силі і техніці. Як зауважували в британській розвідці, ця кампанія в Донецькій області для РФ стала непропорційно дорогою. Тому, припускають розвідники, місто є не стратегічною, а політичною метою окупантів. Очолює операцію, за словами глави української розвідки Кирила Буданова, ПВК "Вагнер". Завдяки зусиллям наших захисників Росія, яка зосередила на Бахмутському напрямку значні ресурси, не може захопити місто.  

Вас також можуть зацікавити новини: