Під час обміну військовополоненими український захисник, азовець Дмитро Андрющенко розцілував рідну землю, щойно на неї ступив. В ефірі "Сніданку з 1+1" на каналі "1+1 Україна" боєць поділився, що відчував у той момент.

"В автобусі їхав і думав: "Господи, треба цьомнути землю". Я не знав, що мене знімають", - розповідає він.

Військовий народився й жив у Маріуполі, працював юристом, але у 2014 році скинув свою білу офісну сорочку й пішов добровольцем на фронт в батальйон "Азов".

Дмитро згадує, що він з побратимами під час повномасштабної війни захищали Маріуполь до останнього, вийшли з "Азовсталі" лише за наказом президента. Після був російський полон, де він пробув чотири місяці, за цей час втратив 40 кг.

Андрющенко розповідає, що у російському полоні окупанти застосовують різні види знущань, трималися українські бійці лише завдяки гумору й вірі, що звідти вдасться вибратися. 

Чоловік згадує, що зрозумів, що перетнув кордон, лише в Білорусі. "Я кажу, а де починається українська земля?". Вони кажуть: "За чорним бетонним блоком", - розповідає він.

"Я пришвидшився, добіг й поцілував (землю, - УНІАН.)", - каже азовець.

Обмін полоненими з РФ 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що Україна неодноразово пропонувала Росії обмін за принципом "всіх на всіх". Та РФ відмовляється від такого обміну. 

Раніше повідомлялося, що в полоні у Росії залишаються 800 поранених та важкопоранених захисників України, яких мали повернути без будь-яких умов. 

Вас також можуть зацікавити новини: